Joining Bits Shop
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

3.04a remote control issue

Discussion in 'Black Hole General' started by slaroni, Oct 8, 2017.

  1. slaroni

    slaroni Vu+ Newbie

    Messages:
    43
    high,
    my Receiver is changing Chanels while pressing volume + or volume- .
    this happpens by pressing volup or down longer then 3 secs.
    pressing once has no issues.
    is there a possibility to solve this ?
    greets slaroni
     
  2. Matrix10

    Matrix10 Administrator

    Messages:
    7,701
    This is not an image problem
    probably your remote.
    In any case, this does not happen to me
     
  3. slaroni

    slaroni Vu+ Newbie

    Messages:
    43
    thanks for the info,
    maybe it is the combination of hdmicec Samsung tv and Samsung soundbar that is not working properly
    on 3.03 or first 3.04 this was not a Problem.
    i have to check out this HDMI cec on Samsung.
    greets
    slaroni
     
  4. Matrix10

    Matrix10 Administrator

    Messages:
    7,701
    I do not know how it is in your box
    I am currently using Ultimo 4K
    There in the Remote Control Code Setting panel
    there is an option
    Remote Control Type >> Legacy VU + Remote and New VU + Remote Bluethoot.

    If you have these options turned on Legaci if it's on Bluethoot
    (legacy >> OK >> Restore)
    maybe it has some effect
     
  5. slaroni

    slaroni Vu+ Newbie

    Messages:
    43
    THanks for the tip.

    everything is like you said. it is on legacy.
    But still does not work properly.
    I think it is a Problem with complete System. uno4k , samsung tv and Samsung soundbar.
    I have to check out complete reset.
    if this does not help ist maybe the IR of the box. i tried 3 different remote controls.

    Thanks again and cross your fingers. for the RESET.
     
  6. slaroni

    slaroni Vu+ Newbie

    Messages:
    43
    High,
    RESET of the complete System was doing the trick.
    I think the tv has some problems with the hdmi-cec settings. It´s changing something after switching to YouTube (bluetooth con.) and going back to sat-rec..
    But RESET does what it is supposed to do.
    Thanks
    Slaroni
     

Share This Page