Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

can not mount or initialize hdd in vu solo

Discussion in 'Black Hole General' started by justbekind, Jun 19, 2011.

  1. justbekind

    justbekind Vu+ Newbie

    Messages:
    50
    Hi
    I have a WD 2Tb hdd in order to use for recording i created an ext3 partition (logical) using Easeus partition master and attached it to rear usb port of my vu solo .
    1-it detects hdd but it is not in mount points of device manager (i use BH image 1.6.2 final in receiver flash) so i can not mount it .
    2- in Menu>Setup>System>Harddisk i can see it as WD mybook 1130 2000.35 Gb but when i try to initialize it i get the error "Mkfs failed".
    would you please help to make solo recognize the hdd .
     
  2. rurs

    rurs Vu+ Newbie

    Messages:
    37
  3. justbekind

    justbekind Vu+ Newbie

    Messages:
    50
    thx rurs i tried that but no success . i think it is a matter of hdd size and partition size .
    I suppose BH does not support hdds bigger than 1TB and there should be just one partition if there is
    2 or more partition it just shows the first one .

    any idea am i right ? if it is like that please clarify since i have tried a lot of ways to solve the issue with no results.
     
  4. a911

    a911 The BH Lover

    Messages:
    5,067
  5. justbekind

    justbekind Vu+ Newbie

    Messages:
    50
    a911 likes this.
  6. rurs

    rurs Vu+ Newbie

    Messages:
    37
    I think there are two possible issues here.

    One is that these new large drives use AFT to map 4k sectors to 512bytes for compatibilty with all OSes.

    The other is that there seems to be an issue with the controller chip which translates SATA to USB.

    If you have a Windows 7 machine, try mounting the disk on the PC and then deleting all the partitions.

    Create a new partition. Windows 7 aligns the partition correctly, and then you can try to format it via Vu+ or with VuCC. If you don't have Windows 7, there may be software available from WD to align the partitions on XP or Vista.

    If this doesn't work, you might need to research further on removing the drive from the enclosure and connecting it directly to a SATA interface and do the partition creation and formatting, maybe with a Linux Live CD. There's one available which is basically a GParted dedicated OS.
     
  7. tamicia

    tamicia Vu+ Newbie

    Messages:
    86
    Ho un problema molto simile con il mio Vu+ Solo SE con WD2500bpvt sata:
    Collegato con usb+esata, lo riconosce al primo avvio ma :
    - non me lo fa montare in media/hd perche non c'è la voce
    - lo monto in media /usb , tutto ok ma poi non me lo fa inizializzare (ricevo errore impossibile formattare l'HDD , errore: Mkfs failed ).
    Ho provato a formattarlo con windows sia in fat32, exfat, ext3 e 4 ma da sempre lo stesso errore e non mi permette di montarlo come hd.
    PS: volevo usarlo per le immagini in openmultiboot perche le chiavette le vedo poco affidabili, lente e dato che mi ritrovavo un vecchio WD sata....
     

    Attached Files:

  8. tamicia

    tamicia Vu+ Newbie

    Messages:
    86
    aggiornamento:
    dopo 4 tentativi (sempre montandolo in media/usb) son riuscito a caricare 5 immagini senza problemi con Openmultiboot , però non riesco a spiegarmi come ,visto che il problema dell'inizializzazione permane, cioè l'HDD non è inizializzato.
    E poi sarei anche curioso di capire come mai non mi permette di montare/scegliere media/hd
     
  9. tamicia

    tamicia Vu+ Newbie

    Messages:
    86
    aggiornamento:
    Dopo un riavvio completo l'HDD risulta ancora non mappato e la cartella open-multiboot-upload (che prima del riavvio si trovava in media/usb/) adesso si trova in autofs/sda1/.
    Boh!Mi arrendo
     

Share This Page