Vu+
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Duo2 CFE bootloader update.

Discussion in 'Vu+ General HowTo & Guides' started by Shiro, Jul 17, 2013.

  1. newgolfer

    newgolfer Vu+ User+++

    Messages:
    829
    Yes.
    Look at TRD #1
     
  2. dacman

    dacman Vu+ Newbie

    Messages:
    1
    Yes,
    I confirm
     
  3. a943b

    a943b Vu+ Newbie

    Messages:
    23
    Expressly after what happened to me, I regret that I bought at a cost of expensive receiver for the company, how Alfio + defective that Tsdrhecma sophisticated technology without the support of private Flash technology and third-party solutions through RS232
     
  4. Rustyshane

    Rustyshane Vu+ Newbie

    Messages:
    4
    HI, Just bought a VU+Duo. Do I need to upload the file posted by Shiro in 2013 before I try to upload Black Hole flash? thanks, S
     
  5. angelofsky1980

    angelofsky1980 BlackHole Driver Specialist

    Messages:
    16,922
    Duo and Duo2 are DIFFERENT BOXES. DO NOT MIX CFE SO YOU BRICK YOUR BOX. PAY ATTENTION!
     
  6. Rustyshane

    Rustyshane Vu+ Newbie

    Messages:
    4
    I hear you angel, thanks, S
     
    angelofsky1980 likes this.
  7. Ferran Gonzalez

    Ferran Gonzalez Vu+ Newbie

    Messages:
    13
    Hi there... need som help, please!

    After installing a few plugins, DUO2 restarts again and again. No way to upgrade or restore to factory settings. I have followed the directions I found on the VU+ website (downloaded the rigth version of software from code.vuplus.com, used an FAT32 USB dirve, etc) but the STB seams not to find anything in the usb port (nor the front one or the back ones), so keeps restarting again and again.

    Any idea on how to overpass this situation?

    And please, excuse my poor english!... :(
     
  8. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,337
    Power off your STB.
    Remove all USB devices attached to your STB ...

    Insert the USB device containing the files needed for flashing it, on the front USB port.

    " Duo2 is only flashable via the front usb port. "

    Try again.
     
  9. Mick12334

    Mick12334 Moderator

    Messages:
    2,131
    Also try holding down the front power button, from booting, until it recognizes the USB stick, and starts formatting.
     
  10. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,337
    Next time, wait for answers and donĀ“t spamm through the forum.

    best regards
    nunigaia
     
  11. Ferran Gonzalez

    Ferran Gonzalez Vu+ Newbie

    Messages:
    13
    Thank you for your answers but it makes no difference holding down the front power button while booting... :(

    Is it there any other procedure to get my STB back to work?... perhaps a way to access the system trough the LAN connection and may be erasing the plugin's I tried to install to get the STB back to it's previous state?... any other idea?

    @nunigaia: I'm sorry and I do apologize if I did something wrong due to my lack of experience around here, but what do you mean with "wait for answers and don't spamm through the forum"?... I just posted my question and didn't get back to the thread until had an answer. The only other thing I did was posting the same question in Spanish in the Spanish support thread which existence I realized just afterwords... is that second post what you mean "spamming"?... should I have posted my question in a different thread instead of this one?

    Thank you again in advance for your answers!
     
  12. Mick12334

    Mick12334 Moderator

    Messages:
    2,131
    Just try different brand USB sticks, usually the smaller ones do the trick.
    Many have had similar problems and often find there old USB sticks, or cheaper ones, work where their newer ones failed.
     
  13. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,337
    Because you have a thread in spanish for the same question. So the thread was duplicated! But no problem, the next time you already knows. ;)
     
  14. Ferran Gonzalez

    Ferran Gonzalez Vu+ Newbie

    Messages:
    13
    I've tried 5 different USB sticks (from 64GB to 4GB) from different brands... 3 of them are just 4GB (two are cheap merchandising stuff)... most of them originally FT32 formatted (the rest I did with Macrorit Disk Partition Expert Free tool since my PC has Windows 10 installed and it just formats exFAT whic I'm not sure works). I'll do my best to find any other USB sticks around, but I'm afraid it's all I have... :(
     
  15. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,337
    Sorry, but your windows should format in FAT32 FS ...

    Insert your USB device ... Let it being detected in windows 10 ... click over it the right mouse button ... format device applying to format as FAT32.

    Don't use USB devices rather than USB 2.0 ... 3.0 probably not work.

    Before flashing ... remove all usb devices attached to your STB ( any kind of usb devices ( ex: tuners, hdd, other usb pen )), and it doesn't matter if they are attached to the 2 usb back ports that your receiver has.

    1) Unpack the zip file containing the image downloaded from our forum BlackHole 3.0.1 for Duo2 , to a folder on your PC. Open the unpacked folder and copy <vuplus> folder and subfolders and files to your USB Pen Drive.

    2) With the Duo2 ( turned off - the power button on the back of DUO2 ), insert the USB stick containing the firmware needed for flashing.

    3) Power on the DUO2 by releasing the power button on the back.

    4) In the display ( VFD ... you should be prompted for updating image ... press the litte button near the front usb port for flashing it ).


    Only remove the USB device after boots normally the image you have flashded.

    .
     
  16. Ferran Gonzalez

    Ferran Gonzalez Vu+ Newbie

    Messages:
    13
    Thank you so much! Now I was able to install the Blackhole image and the STB is working fine!... Thank you very much again for your help!
     
    nunigaia likes this.
  17. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    5,337
    What did have you attached to your STB?
     
    ziadpoor likes this.
  18. Ferran Gonzalez

    Ferran Gonzalez Vu+ Newbie

    Messages:
    13
    Not sure I understand your question... If you mean devices connected through the USB ports, I had no devices connected to the STB.
     
  19. Gabu

    Gabu Vu+ Newbie

    Messages:
    48
    Sorry still need install this bootloader? While avende the 3. 2?
     
  20. Mick12334

    Mick12334 Moderator

    Messages:
    2,131
    If you have Black Hole 3.0.2 loaded, or any later version of Black Hole, you must already have the latest VU+ Duo 2 bootloader, which was released in 2012.
    If you switch off your Duo 2, at the rear, and then turn it on again, you can briefly see the CFE version displayed, on the VU+ Duo 2.

    Note:

    The version of CFE displayed must be 2.0
     
    ziadpoor likes this.

Share This Page