Joining Bits Shop
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HowTo Mount HDD and USB in the Black Hole Devices Manger

Discussion in 'Black Hole HowTo & Guides' started by bogdanm, Dec 15, 2012.

  1. newgolfer

    newgolfer Vu+ User

    Messages:
    625
  2. Toni_1308

    Toni_1308 Vu+ Newbie

    Messages:
    54
    Hi, I have bought recenltly a vu+duo2 , i like to mount a hdd ... really it's the first time i try to install it, and i don't know,where to start ?
     
  3. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,396
  4. Toni_1308

    Toni_1308 Vu+ Newbie

    Messages:
    54
    I was interested to install it fisically as hardware firstly ! Is it neccessary to open the box and to install it inside ? Any hard disk can go well inside ? Thanks
     
  5. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,396
    On duo2 ... you can install an 2.5 or 3.5 HDD, and yes you might open your STB.
    When you bought your STB ... you have received the necessary cables, adapters and the necessary screws to mount it.

    You can check this video to help you:

    Code:
    
    https://www.youtube.com/watch?v=zWcvC4XcBZs
    
    
    best regards
    nunigaia
     
  6. Toni_1308

    Toni_1308 Vu+ Newbie

    Messages:
    54
    Thank you very much...then i have a question ? How to take advantages from this box , which offer many things to do ? Could you give some advices ?
     
  7. Robocop1967

    Robocop1967 Vu+ User

    Messages:
    281
    Ask in the appropriate sections for any other help as you are now going off topic of this particular thread.
     
    nunigaia likes this.
  8. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,396
    Just one advice, never make questions about illegal stuff. I would kindly ask you, just for remember to take a look at our board rules. --> http://www.vuplus-community.net/rules.htmlhttp://www.vuplus-community.net/rules.html

    Note: Ask allways for your issues on the section of your STB and image used in it.

    best regards
    nunigaia
     
    DOUGALMCD likes this.
  9. Toni_1308

    Toni_1308 Vu+ Newbie

    Messages:
    54
    I don't understand why doesen't show my HDD ? I have just installed it inside the box. It appears only on Hard Drive Panel with status " Running " whereas when I go to mapp on Device Manager nothing is been showed...maybe it occurred to do something before following these steps ?
     
  10. nunigaia

    nunigaia Moderator

    Messages:
    4,396
    You must initialize first the HDD. Make a partition and choose the filesystem you want. Mine has as FS EXT4 ( WD BLACK EDITION 1TB HDD ).
    After that mount it as /media/hdd on devices manager, and reboot it.

    best regards
    nunigaia
     
  11. Toni_1308

    Toni_1308 Vu+ Newbie

    Messages:
    54
    How can I initialize that ? Could you explain me, as I don't have very experience on that...
     
  12. Toni_1308

    Toni_1308 Vu+ Newbie

    Messages:
    54
    It's ok . I've found it , to make initializition.
     
  13. Toni_1308

    Toni_1308 Vu+ Newbie

    Messages:
    54
    Now that I have mounted it, I have created several folders and passing on that my files from my PC. I wanted to know why some files have problems to be playing and stoped at the 20% of their time ? It's so strange while a VU+duo2, that has a high price, shouldn't happen anymore events like this ! I think it's sure thas might be a problem of embeged players of image ? Is there any other possibility to play files on Vu+ ?
     
  14. jordycf

    jordycf Vu+ Newbie

    Messages:
    2
    Hello!, i´m trying it, but when i reboot it, in bh devices manager menu, in the hdd i read; Mount: NONE ... i don´t know how do it.

    Regards
     
  15. grufti

    grufti Vu+ Newbie

    Messages:
    30
    Same problem with ultimo4k. I knew it from duo2 before: Blackhole 2.xx and 3.0x, Internal 2 TB HD is ok, but usb HD 2TB seems not to be mounted. Formerly i gave up with duo2 but now tested more with ultimo4 and found: Devices Manager shows NOT MOUNTED after reboot, BUT external HD is usable and working, if you find it in the linux device structure! May be the device manager only shows wrong information?
     

Share This Page