Tuner usb DVB-T ADB-100T

Discussion in 'Vu+ Oficialne image' started by maruda1, Nov 2, 2011.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

1. grzesiek811 Vu+ Newbie

O właśnie, a propos dwóch tunerów USB. Mam dwa różne, jeden z N-ki, a drugi to Asus u3100 mini biały. Oba działają OK i są wykrywane od razu. Sęk w tym, że na raz działa tylko jeden, nie potrafię uruchomić dwóch. Gdy używałem Asusa i miałem go wpiętego z tyłu i włożyłem n-kę z przodu, to po resecie tuner widział już tylko ADB 100T.

Gdzieś na necie widziałem, że kiedyś było w panelu BH opcja USB tuners.

Jest możliwość uruchomić oba tunery? Jeżeli jest wymóg, żeby były identyczne to dokupił bym drugiego ADB 100T.
  2. bogdanm Moderator

Szczerze mowic nie wiem ale popytam kolegow i napisze mysle ze powino to smigac ale sie upewnie
  3. arko7 Vu+ Newbie

Na razie wszystko działa jak należy.
    Jedną kosmetyczną uwagę mam tylko do aktywności wyjścia wideo podczas podnoszenia się kernela - używam wyjścia wideo RGB (SCART) i zanim zacznie się uruchamiać Enigma na ekranie telewizora obraz nie ma synchronizacji - widać, że coś jest wyświetlane, jednak obraz jest jakby pocięty w poziomie i skacze.
    W Black Hole 1.7.8 było tak samo, natomiast w OpenPLi nie było wówczas wcale obrazu (czarny ekran).
  4. grzesiek811 Vu+ Newbie

I'm tryaing USB powered HUB, but VU still recognizes only one tuner. I can't try on other images, because ADB-100 works only with black hole.
  5. arko7 Vu+ Newbie

u mnie w UNO ten tuner (ADB-100T) działa również z imagem Black Pole 1.0

Share This Page

Facebook: